header
Joke Verplanke
Purperreigerstraat 42
2492 TD Den Haag
T 070-4447612
M 06-21574232

Individuele coaching

Vroeger dacht ik dat de mens maakbaar was. Dat je kon worden wie je wilde zijn. Ik heb het hard geprobeerd, maar het is me niet gelukt iemand anders te worden dan wie ik ben. Nieuwe inzichten hebben me wel geleerd om beter met mezelf om te gaan. Essentieel daarbij was (en is) het omgaan met mijn schaduwkanten, met de zwarte kanten in mezelf.

Ik coach daarom mensen die naar zichzelf op zoek zijn. Alle wijsheid die je nodig hebt te zijn wie je bent, zit in jezelf.

Ik onderzoek de hier-en-nu-situatie van jou en mij, omdat die veel zegt over de daar-en-dan-situatie van jou in je werk. We projecteren op elkaar onze angsten, zorgen en vreugde en leren daarvan voor andere situaties. Ik geef je terug wat ik zie en voel. Samen op zoek naar wat voor jou wezenlijk is in je werksituatie. Het stimuleren van zelfreflectie is een onderdeel van mijn aanpak.

Ik coach managers en medewerkers die steeds tegen eenzelfde probleem aanlopen. Daarnaast coach ik managers in het onderwijs. Vanuit mijn eigen ervaring coach ik met veel plezier vrouwelijke (startende) managers. Ook coach ik medewerkers en managers die re´ntegreren in het arbeidsproces na ziekte of burnt-out.

Teamcoaching

Het gaat in mijn coaching om de onderlinge interactie en communicatie. Teams coach en begeleid ik vanuit een systemische benadering. Dat wil zeggen: ik kijk naar het systeem dat een team is. Ik bevraag ze op hun eigen verantwoordelijkheid voor het geheel en voor het hier en nu. Wat hebben ze zelf gedaan om problemen op te lossen. Hoe communiceren ze met elkaar? Hoe zorgen ze ervoor dat iedereen committed is? Als iemand er buiten valt, wat doet het team daaraan? Ik vraag dus naar de onderlinge interactie en communicatie. Als die effectief is, wordt het geheel ook effectief.  Ik spreek het team voortdurend aan op het geheel en niet op individueel niveau. Het geheel is verantwoordelijk voor de delen en andersom. De methode van de School voor Coaching sluit daarop aan. Mijn rol als teamcoach is de stagnerende interacties om te buigen naar een resultaatgerichte interactie.Dan is het team ook in staat om te leren!

Als start voor zowel individuele coaching als teamcoaching gebruik ik de profielen van Insights. Zie elders op de site.

Zie ook www.coachinggids.nl