header
Joke Verplanke
Purperreigerstraat 42
2492 TD Den Haag
T 070-4447612
M 06-21574232

Interim-management

Ik ben tijdelijk inzetbaar als manager van een afdeling of organisatie. Ik ben een manager die het nemen van beslissingen normaal vindt, maar de uitdaging zoekt in het nemen van gedragen beslissingen. Dat betekent dat ik medewerkers mee wil nemen in het proces van veranderen. Er zit dus ook veel leren en ontwikkelen in mijn stijl van leiding geven.

Maar duidelijkheid is ook gewenst: welke richting gaan we op; wat gaan we hier en nu aanpakken. Kortom, welke visie is nodig voor deze organisatie. Dat is geen democratisch proces, want beslissingen worden gebaseerd op waar we met de organisatie als geheel heen willen cq moeten. Hard op de inhoud, zacht op het proces.

Mijn ervaring als interimmanager ligt vooral op het gebied van Personeel en Organisatie, Facilitaire en overige staftaken. Ik heb vooral ervaring binnen overheid en onderwijs. Soms kan het heel verfrissend zijn om een manager te kiezen die geen ervaring heeft binnen uw sector. Zo zou ik ook graag willen werken binnen gemeentes of de zorg. Samenwerkings- en communicatieproblemen zijn universeel. Klantgerichtheid leren werken is universeel. Samen moet je maatwerk leveren voor de eigen club. Natuurlijk kent elke sector zijn eigen specifieke werkprocessen en beroepshouding en daar wil ik niets aan af doen. Dat vereist iets meer inwerktijd.

Ik ben er voor de organisatie en niet andersom. Mijn agenda is louter die van de organisatie van dienst te zijn. Ik ga niet als een vliegende tornado door de organisatie en laat de scherven achter. Ik wil graag dat men blij is dat ik er was.

Ik ben geen harde reorganisatiemanager. Het is juist mijn uitdaging om het resultaat te laten beklijven, dus bouw ik samen met medewerkers aan veranderingen.